25 may 2011

VIDEO: COM ES PREPARA UNA ÒPERA AL GRAN TEATRE DEL LICEU



Ahir per la nit TV3 (Televisió de Catalunya) va emetre, al programa Entrelínies, un molt interessant document titulat "Com es prepara una òpera al Gran Teatre del Liceu". Hi han moments impagables, com alguna anécdota sobre José Cura, o la senyora del "Círculo del Liceo", que diu que la ópera se li fa moltes vegades pesada, i acte seguit critica als que hi van amb bambes i texans, moltes vegades els veritables aficionats.

El programa fa un seguiment dels preparatius de les òperes "Cavalleria rusticana" i "I Pagliacci", que recentment es van representar al Gran Teatre de l Liceu de Barcelona. El reportatge dóna una idea molt clara de tot el que mobilitza un espectacle d'aquestes característiques, tant a nivell artístic com de producció, així com la dificultat que representa coordinar tots els elements perquè a escena tot surti a la perfecció. 


Ayer por la noche, TV3 (Televisió de Catalunya) emitió, en el programa Entrelínies, un muy interesante documento titulado "Com es prepara una ópera al Gran Teatre del Liceu" (Como se prepara una ópera en el Gran Teatre del Liceu). Hay momentos impagables, como alguna anécdota sobre José Cura o la señora del "Círculo del Liceo", que dice que la ópera le parece a menudo pesada, para pasar a criticar aquellos que asisten con deportivas y tejanos, muchas veces los verdaderos aficionados.

El programa hace un seguimiento de los preparativos de las óperas "Cavalleria rusticana" y "I Pagliacci", que se representaron recientemente en el Gran Teatro del Liceu de Barcelona. El reportaje da una idea muy precisa de todo lo que moviliza un espectáculo de estas características, tanto a nivel artístico como de producción, así como de la dificultad que representa coordinar todos los elementos para que en escena todo salga a la perfección.

-



7 comentarios:

  1. EXCEL.LENT reportatge!!! Excel.lent. I com tu bé dius Teresa, dóna una visió clara no només del que passa per dins, que és FASCINANT, sinó del que envolta l'òpera i del clacisme ranci que encara impera. EXCEL.LENT!

    ResponderEliminar
  2. Teresa, El Licéu fantástic teatre, jo el conec, vaig cantar alli amb el cor que jo estava, Coral Crevillentina, anarem a recolçar al cor del Licéu, Cantava el Plácido Domingo en Aida, tot va ser majestuós......paco

    ResponderEliminar
  3. Vaja, Paco, quina experiencia més interesant, cantar en una coral a l'escenari del Liceu, i a sobre amb el Plácido ! Enhorabona, i una abraçada cap a Crevillent!

    ResponderEliminar
  4. Un reportatge molt interessant i que reforça la idea que en tenim dels muntatges, als que hem tingut la sort de fer una visita per les àrees tècniques del GTL.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  5. Gracies Teresa per aquesta interesantíssima informació i enllaç. No ho vaig veure ni estava assabentada de que ho feien. Ho miraré tan aviat tingui una estoneta.
    Salutacions des de Castefa.
    p.d. Tinc el cd de la teva Walquiria rallat i encara no l'he avorrit.

    ResponderEliminar
  6. Hola Susana! la "meva" Walkiria? et confons, jo només tinc al Wotan, com a "meu" (haha). Petons!

    ResponderEliminar
  7. Ja,ja... Ok. Per a mi el Jonas, doncs. I visca el Barça,l'única alegría social que tenim ara per ara. Una abraçada

    ResponderEliminar